tirsdag 20. september 2011

Bagels

1 kg hvetemel
0,5 dl lys sirup
2 ss olje
1,5 ts salt
5 dl lunkent vann
50 gr gjær
2 ss sukker

  • Rør gjæren ut i lunkent vann.
  • Tilsett det andre og elt til en smidig deig.
  • La deigen hvile 15 minutter under plastik.
  • Rull de ut til litt store boller, trykk toppen av et shoteglass i midten, slik at du får hull.
  • La de heve i 30 minutter på ett lunt sted.
  • Sett over en gryte med vann til kok og ringene kokes ca 2 minutter på hver side.
  • Sett dem på plata med bakepapir og pynt dem evt med sesamfrø.
  • Stek dem ved 200 grader i ca 30 minutter.
  • Kjøl ned på rist.
Kjempe gode med hjemmelagd kyllingpålegg, smøreoster, grønnsaker og salat

1 kommentar: