Denne kaken lagde jeg til Daniellas 2årsdag. Den var saftig og god, og litt søt å se på:)
Gir 1 stor eller 2 små
115 gr usaltet smør
350 gr sukker
2 store egg
240 gr hvetemel
85 gr kakaopulver
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
1 ts salt
2 1/2 dl melk
3 ts vaniljesukker
2 1/2 dl kokende vann
Rosa og hvite marshmallows
Ta alle de kalde ingrediensene ut av kjøleskapet, for å la de bli romtemperert.
Pisk smør og sukker mykt og hvitt med elektrisk mikser. Tilsett ett egg om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Sikt kakaopulver, mel, bakepulver, vaniljesukker, natron og salt i en separat bolle.
Ha kakaoblandingen i mikserbollen vekselvis med melken.
Så blander du inn de tørre ingrediensene.
Tilsett til slutt det kokende vannet, og pisk til alt er godt blandet. ( Røren skal være på den tynne siden )
Hell røren i den smurte formen, eller formene.
Plasser formen midt i ovnen og bak kaken i 30-35 minutter på 180'c, eller til røren ikke setter seg fast på en kakenål.
Ta så kaken ut og sett den på en rist til avkjøling, i 10 minutter. Løsn kaken forsiktig fra kantene, med en kniv.
La kaken bli helt kald før du har på glasur. Klipp opp marshmallows og pynt.
Jeg lager en middelstor form og en mindre, som jeg har som topp på kaken.
Til denne kaken må man bare ha denne glasuren. Da blir den himmelsk.
Gir 1 stor eller 2 små
115 gr usaltet smør
350 gr sukker
2 store egg
240 gr hvetemel
85 gr kakaopulver
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
1 ts salt
2 1/2 dl melk
3 ts vaniljesukker
2 1/2 dl kokende vann
Rosa og hvite marshmallows
Ta alle de kalde ingrediensene ut av kjøleskapet, for å la de bli romtemperert.
Pisk smør og sukker mykt og hvitt med elektrisk mikser. Tilsett ett egg om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Sikt kakaopulver, mel, bakepulver, vaniljesukker, natron og salt i en separat bolle.
Ha kakaoblandingen i mikserbollen vekselvis med melken.
Så blander du inn de tørre ingrediensene.
Tilsett til slutt det kokende vannet, og pisk til alt er godt blandet. ( Røren skal være på den tynne siden )
Hell røren i den smurte formen, eller formene.
Plasser formen midt i ovnen og bak kaken i 30-35 minutter på 180'c, eller til røren ikke setter seg fast på en kakenål.
Ta så kaken ut og sett den på en rist til avkjøling, i 10 minutter. Løsn kaken forsiktig fra kantene, med en kniv.
La kaken bli helt kald før du har på glasur. Klipp opp marshmallows og pynt.
Jeg lager en middelstor form og en mindre, som jeg har som topp på kaken.
Til denne kaken må man bare ha denne glasuren. Da blir den himmelsk.
ser helt herlig ut!
SvarSlettSjokoladekake får en helt ny betydning, etter denne :) Hehe
SvarSlett