tirsdag 6. september 2011

Mammas kjøttkaker


500 gr kjøttdeig
2 ts salt
2 ts pepper
1 løk i små biter om ønskelig
2 egg
spe med vann til deigen er passe fast. Blir den for seig, kan man bruke litt mel for å få den fast igjen.
Bland kjøttdeig, egg, salt og pepper godt. Spe så med litt vann.
Kna de runde og stek de.
Ha de i en gryte og kok ut stekepanna med vann. Ha dette over i gryta. Skal dekke ca ¾ av kjøttkakene.
Jeg kutter løk i store biter/båter og har det oppi gryta, for å få en bedre smak på kraften.
La de trekke å på middels varme i ca 30 minutter.
Bruk kraften i sausen.
Brun saus
50 gr smør
4-5 sp mel
brun dette til det blir lysebrunt
Spe så med kraften til sausen får en passe tykkelse
La det småkoke i ca 10 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar