tirsdag 6. september 2011

Nanbrød 8stk


500gr hvetemel
1ts bakepulverr
0,5ts salt
2ts sukker
2ts tørrgjær
Ca 2dl lunken melk
1,5dl naturell youghurt pisket
1stk pisket egg
4ss olje eller smeltet ghee
Hakket frisk koriander

Ha mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
Ha i sukker og tørrgjær.
Lag en grop i midten og tilsett melk, youghurt, egg og olje.
Eltes til en glatt deig.
Elt deigen i 5-10 minutter før den settes til heving. La den bli dobbelt så stor.
Kjevle den ut til den er 1/2 cm.

Sett ovnen på 200 grader.
Del leiven i 8 brød og kjevle dem pæreformet og ca 1/2 cm tykke. Dryss over koriander.
Stek ca 10-15 minutter til brødet blåser opp.

Serveres varme som tilbehør til indiske retter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar