11 dl vann
1kg hvetemel
170g sammalt rug,fin
170g sammalt hvete
500g havregryn
33g(1,5 ss) havsalt
33g(1,5ss) maltekstrakt
20g gjær
BRUK ROMTEMPERERTE RÅVARER.
vannet skal være lunkent, ca 30 grader. Bland alle ingredisensene,men hold igjen 1dl vann til senere i elteprosessen.
Kjør deigen på sakte fart i ca. 3-4min. Deretter øker du hastigheten og elter videre i ca. 5min. Når du øker hastigheten tilsetter du resten av vannet litt og litt. Elt til deigen er smidig og har en blank overflate.
Havregryn suger til seg mye væske,så den blir ganske løs. Når den har hvilt en stund,vil du se at den blir fastere. La deigen hvile ca. 1,5timer. Del så deigen i 4emner,slå dem opp til runde kuler som du lar hvile i 20-25min. Form deretter emnene til ønsket brødform,dypp i vann og rull i havregryn. Legges deretter i smurte former eller på plate med bakepapir. Hev brødene til dobbelt størrelse. Stekes nederst i ovnen på 220grader i 30-45 min. til de er gyldenbrune. avkjøl på rist
1kg hvetemel
170g sammalt rug,fin
170g sammalt hvete
500g havregryn
33g(1,5 ss) havsalt
33g(1,5ss) maltekstrakt
20g gjær
BRUK ROMTEMPERERTE RÅVARER.
vannet skal være lunkent, ca 30 grader. Bland alle ingredisensene,men hold igjen 1dl vann til senere i elteprosessen.
Kjør deigen på sakte fart i ca. 3-4min. Deretter øker du hastigheten og elter videre i ca. 5min. Når du øker hastigheten tilsetter du resten av vannet litt og litt. Elt til deigen er smidig og har en blank overflate.
Havregryn suger til seg mye væske,så den blir ganske løs. Når den har hvilt en stund,vil du se at den blir fastere. La deigen hvile ca. 1,5timer. Del så deigen i 4emner,slå dem opp til runde kuler som du lar hvile i 20-25min. Form deretter emnene til ønsket brødform,dypp i vann og rull i havregryn. Legges deretter i smurte former eller på plate med bakepapir. Hev brødene til dobbelt størrelse. Stekes nederst i ovnen på 220grader i 30-45 min. til de er gyldenbrune. avkjøl på rist
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar