tirsdag 6. september 2011

Chiabatta

Surdeig dag 1:
5 dl vann
10 g gjær
5 dl hvetemel

Deig dag 2:
6 dl hvetemel
2½ dl durumhvete ( vanlig hvetemel kan også brukes ).Surdeig fra dag 1 tilsettes.
3 dl vann
10 g gjær
½ ts salt
2 ss smeltet melange
Dag 1:
Rør gjæren ut i det kalde vannet og rør inn melet til det har jevn konsistens som en klisseet røre, men slik skal det være. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig 10-12 timer.
Dag 2:
Bland surdeigen med hvetemel, durumhvete og gjær rørt ut i vann. salt og smør. Tilsett mer mel om nødvendig.
Strø mel på bakebordet og hell ut deigen. Den skal være ganske løs. Del deigen i åtte biter og form hver bit til en bred, tøffellignende klump. Den vil se litt "komisk" ut, men slik skal det være. Deigen skal være løs, men ikke slik at den renner utover.
Legg bitene på stekeplate godt drysset med mel, helst durumhvete. Pensle deigen med olje eller smør og dekk med plast. La deigen heve ca. 2 timer på kjøkkenbenken. Sett brødene i godt forvarmet ovn, men husk å skru den ned til 200 grader straks brødene settes inn.
Stek brødene. De er ferdige når du kjenner en hul lyd når du banker på dem. Avkjøles på rist og fylles med ulike godsaker.
I stekeovnen ved 250 grader når du setter inn bakeplaten, men skru ned til 200 grader og la ciabattaene steke ca. 35 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar