1 ss margarin eller olje
1 ts nykvernet, sort pepper
1 ½ ts salt
1 ts nykvernet, sort pepper
1 ½ ts salt
Pannestekt asparges og østerssopp:
16 stk frisk grønn asparges
1 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
250 g østerssopp eller annen god sopp
Mandelpotetpuré:
600 g mandelpotet
2 dl melk
2 ss smør
½ ts nykvernet pepper
½ ts salt
Soppsaus:
200 g frisk sjampinjong
1 stk finhakket sjalottløk
1 ts margarin
1 ts olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl kjøttbuljong (utblandet i vann) eller kraft
1 dl kremfløte
1 ss lettrømme
Skrell og kok potetene. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.
Skrell den nederste delen av aspargesen.
Skjær østerssoppen i skiver. Vend asparges og østerssopp i litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek på middels god varme i panna, eller bruk en grillpanne.
Del sjampinjongene i 4 og brun dem i panna med smør og olje, sammen med sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Tilsett buljong og fløte, kok inn til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.
Del indrefileten i 4 like store biffer og krydre dem med salt og pepper. Brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar