25 g gjær
3½ dl vann
½ ts salt
1 ts sukker
50 g melange
500 g hvetemel
Pensling:
50 g halvsmeltet melange
3½ dl vann
½ ts salt
1 ts sukker
50 g melange
500 g hvetemel
Pensling:
50 g halvsmeltet melange
Varm vann og smør til fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen
Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.
Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel, ca. 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter, på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn.
Snu skjøten ned mot bordet, og skjær 4 cm brede stykker. Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på lunt sted. Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over
I stekeovnen : 250 ° C, 12-15 minutter
Stekes til de er gylne, sprø og gjennomstekte.
Server tebirks med god ost eller marmelade på.
Server tebirks med god ost eller marmelade på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar