tirsdag 6. september 2011

Sitronmarinert kylling


4 stk kyllingfilet
salt og kvernet pepper
smør eller olje til steking

Sitronmarinade:
saft av
2 stk sitron 
1 dl olivenolje 
2 hakket hvitløk 
1 ss hakket frisk ingefær 
litt kvernet pepper


Smørdampede sukkererter og reddiker: 
1 stk finhakket sjalottløk 
50 g smør 
400 g rensede sukkererter 
250 g reddik 
½ dl hvitvin
salt og kvernet pepper


Bland ingrediensene til marinaden og ha den i en dobbel plastpose.


Legg i kyllingfiletene og la dem marinere, helst over natten.


Tørk kyllingfiletene og stek dem 5-6 minutter på hver side.


La dem hvile noen minutter.

Fres løken blank i smøret.
Tilsett grønnsaker og vin og damp til grønnsakene er gjennomvarme, men fortsatt sprø.
Smak til med salt og pepper.

Server med sukkererter og reddiker og poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar