lørdag 10. september 2011

Gulrotkake


Blanding 1:
3 1/2 dl rapsolje
2 1/2 dl hvitt sukker
2 1/2 dl brunt sukker

Blanding 2:
4 egg
3 dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts salt
2 ts natron
2 ts bakepulver
1 boks valnøtter (ca 100g) hakket
7 1/2 dl raspede gulrøtter (bruk den groveste delen av raspen)

Bland sammen de to blandingene og hell i en smurt rund kakeform. Settes i kald ovn, nederste rille 180 grader i 45-60min.

Glasur:
2 pk philadelphia naturell ost
125g smør (mykt/romtemp.)
6dl melis
1 vaniljestang

Rør ost og melis til en tykk krem (helst sikte melis i), jevn med smør, skrap vaniljefrøene ut fra stangen og tilsett (kan evt. bruke vaniljeessens) ha glasuren på kaken når den er kald.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar