onsdag 7. september 2011

"Sting" Sjokoladekake

4 egg
250g sukker
135g meierismør
50g kokesjokolade
150g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og sjokolade og avkjøl dette
Mel, bakepulver og vaniljesukker siktes. Bland alt sammen

Stekes fra kald ovn(!!!) på 160 grader i 1 time. nest nederste rille

Krem

4 egg
2dl fløte
300g sukker
190 g meierismør
1,5ts vaniljesukker
75g mørk kokesjokolade

Pisk sammen egg, fløte,vaniljesukker og sukker i ei gryte over svak varme til det tykner(viktig å røre konstant!!) Rør så i sjokolade og smør.
Settes i kjøleskap i iallefall 2 timer (helst natta over)
Pisk så kremen opp til den er lys og luftig (enklest å bruker miksmaster)
Ha krem inni og oppå bunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar