Mannen min har lagt sin elsk på dette. Skal vi kose oss, trenger jeg ikke spør. Da er det fløtegratinerte poteter og biff.
8 poteter
1 fløte
h-melk
1-2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 fløte
h-melk
1-2 fedd hvitløk
1/2 løk
salt
pepper
pepper
Skrell potetene og skjær de i skiver.
Finhakk hvitløk.
Legg de i en stor nok gryte. Strø salt, pepper, løk og hvitløk oppå potetene.
Hell fløten på toppen over potetene i panna / gryta. Så heller du litt h-melk i for å få dekt potetene.
La dette småkoke til potetene er møre.
Smak til med mer salt og pepper om smaken er for fløtete eller tam.
Ha dette i en ildfastform, gjerne med ost på toppen.
Stekes på 225 grader i ca 10-15minutter.
De siste gangene har jeg gjort en liten vri. Jeg bruker et rivhjern, å river en halv løk og hvitløken. Blir en anderledes smak. Bruker et så lite rivgjern, at det blir finrevet. Ikea har solgt et rivjern med beger. Da følgerdet med to rivere. En litt grovere og en finere. Helt geniale.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar