tirsdag 6. september 2011

Fastelavnsboller

50 g gjær
3½ dl Melk Hel
100 g smør
100 g sukker
500 g hvetemel siktet
½ ts kardemomme
½ ts bakepulver
½ ts salt
Pensling:
1 sammenvispet egg
Krem til fyll:
3dl Kremfløte
2 ts vaniljesukker
Forslag til fyll i tillegg til vispet krem:
1 dl revet marsipan
Eller
1 dl rosiner
eller
1 plate sjokolade , delt i biter
eller
1 dl syltetøy
Dryss ved servering:
1 dl melis
Smelt smøret, ha i melken og varm det til 37 ° C. Smuldre gjæren i bakebollen, hell i væsken og rør ut gjæren.
Ha i sukker, salt, kardemomme og mel og elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe mel. Settes til heving på lunt sted under plast, ca. 30 minutter.
Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller.
Sett bollene til heving under plast på lunt sted ca. 20 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem. Avkjøl på rist.
Visp fløten med vaniljesukker. Fyll bollene etter eget ønske med de godsakene du liker best. Se forslagene over. Legg i vispet krem. Dryss på melis til slutt.

I stekeovnen ved 250 grader i 8 - 10 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar